Soms leef je onbewust het leven van iemand anders. De moeder van je baas. De vader van je personeel. De moeder van je moeder enz.. Je draagt een last voor iemand anders zonder dat je het weet. Je voelt wel een druk, verantwoordelijkheid, verplichting, schuldgevoel zonder dat je het wilt. Je kan het echter niet verklaren. Het vraagt om INNZICHT, zodat je weer grip kan krijgen over je eigen leven en weer prettiger in je directe leven te kunnen functioneren.

Wanneer je een opstelling doet, stel je een vraag waar je mee zit. Dan plaats je vanuit je gevoel - representanten (andere mensen) voor jezelf en voor de leden van je systeem in de ruimte. Het is bijzonder om te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de verhoudingen van diegene die zij representeren.  Ze staan in de energie van die persoon/ of situatie.

Franz Rubbert heeft een methode dat elk verandering elk poging tot zelfreflectie of elk INNZICHT vraag die iemand heeft wordt geformuleerd in de vorm van een enkele zin. Elk woord heeft vanuit dit context in deze zin weer een onbewuste lading. In de toon van de woorden zit ook een lading.

De woorden kunnen daardoor door de representanten opgesteld worden, waardoor de onbewuste lading/ blokkade INNZICHT kunnen komen. Het woord krijgt een menselijke emotie. Ook hier krijgen de representanten in de opstelling toegang tot de gevoelens van de lading van de woorden. Het verschil met de andere methode is dat deze vanuit jou verlangen gaat... bv Je bent chronische ziek.... jou vraag kan zijn...ik wens om alles te kunnen. .... Ander voorbeeld.... Je voelt je ongelukkig op je werk..... jou vraag kan zijn.... ik verlang gelukkig te zijn in mijn werk...

Mijn ervaring is dat we verschillende inval-s hoeken nodig hebben om bij ons onbewuste te mogen komen. De ene mens is meer vanuit cognitief de ander meer visueel, kinesthetisch of auditief ingesteld. Vandaar dat ik met meerdere methoden werk.

 

Deze workshop is verdeeld over een blok van 4 x. Eén keer per 14 dagen. Op even weken. Mocht je één keer niet kunnen, dan is dat geen probleem. Er zijn vijf data waarvan er vier worden gebruikt voor de workshops (één reserve dag). 

 

U kunt meer lezen over de data in de Agenda op deze site

Workshop Familie/

systemisch opstelling

Telefoon

0572 - 358131 

Bellen voor een afspraak tussen

16.30 - 18.00

Adres

Beukensingel 5

8102 JA Raalte

©2019 by Inn Zicht.